SUPERPRZEPIS

Kurczak Caprese

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Kurczak Caprese Więcej zdjęć (3)

Mięso jest soczyste, bo piecze się pod pierzynką z sera oraz bardzo aromatyczne, dzięki czosnkowi, bazylii

Składniki:

Kurczak Caprese

 

Sposób przygotowania:

Kurczak Caprese
Kurczaka płuczemy i osuszamy, usuwamy z niego błonki. Mięso nacieramy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem. Układamy je w naczyniu przekładając porwanymi listkami bazylii i obranymi ząbkami czosnku (można je pokroić na plastry). Mięso odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę (najlepiej na całą noc) aby przeszło aromatem bazylii. Mięso układamy w formie wraz z czosnkiem i bazylią, na wierzch układamy plastry mozzarelli i pomidorki pokrojone na połówki oraz kilka listków bazylii.Skrapiamy całość oliwą i zapiekamy w 180 stopniach przez 45 minut. Przed pieczeniem najlepiej mięso ocieplić do temperatury pokojowej. Życzę smacznego :)
Kurczak Caprese
Kurczaka płuczemy i osuszamy, usuwamy z niego błonki.
Kurczak Caprese
Mięso układamy w formie wraz z czosnkiem i bazylią, na wierzch układamy plastry mozzarelli i pomidorki pokrojone na połówki