Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak na słodko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1713

Umyć kurczaki, naszpikować cienkimi paseczkami czosnku i równomiernie nasmarować

Kurczak na słodko

Składniki:

Kurczak na słodko

 

  • 1 kurczak

 

 

  • łyżka oliwy

 

 

  • łyżeczka tymianku

 

 

 

 

  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak na słodko
Umyć kurczaki, naszpikować cienkimi paseczkami czosnku i równomiernie nasmarować oliwą i miodem. Nakłuwając dokładnie widelcem posypać solą, pieprzem, tymiankiem i goździkami. Pozostawić na 2 godziny. Rozgrzać olej w głębokim rondlu, włożyć całego kurczaka i smażyć obracając go, aż nabierze czerwonego koloru. Tak usmażonego można jeść też na zimno.