krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • 1 Pomysł na... Kurczaka po Chińsku
  • Przyprawa do zup, sosów, sałatek
  • 100 g fasolki szparagowej mrożonej
  • 400 g filetów z kurczaka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • żółtko
  • olej (do ciasta i do smażenia)

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Ciasto: z mąki, żółtka, proszku do pieczenia, oleju (4 łyżki) i wody zrobić ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).
Pomysł na... przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Filety pokroić w paski 2 cm. Posolić i skropić Przyprawą. Kawałki mięsa zanurzać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć fasolkę przez około 5 minut. Dodać do Pomysłu na.... Przed podaniem Pomysł na... połączyć z mięsem.
Podawać z ryżem.