Sposób przygotowania:
Kurczak po goralsku.
Czosnek zmiazdzyc,utrzec z sola.pieprzem,kminkiem i sokiem z cytryny.Kurczaka podzielic na czesci i natrzec pasta czosnkowa,zawinac w folie spozywcza i wlozyc do lodowki przynajmniej na 2 godziny.Posiekac drobno kapuste.Cebule pokroic w kostke i zeszklic na lyzce tluszczu,dodac kapuste i dusic do miekkosci,podlewajac jesli trzeba ,kilkoma lyzkami wody.Doprawiamy do smaku.Kurczaka obsmazyc na zloty kolor.Przekladamy do garnka z kapusta i dusimy pod przykryciem na malym ogniu okolo 40 min.Na koniec dodac smietane i dobrze wymieszac,doprawic.Przed podaniem obficie posypac zielenina.
Babciagramolka
msewka
A.B.
IwonaF
Bahus
Pyza
iwi69
Bo to od goralki ten przepis.
Doro
misia53
iwi69
Powiem,ze ja mam z torebki i nie kwasna.
Sarenka
Alita
Natala1210