jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Kurczak po góralsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Udka kurczaka smażone na maśle i duszone w zalewie miodowo-piwnej:)

Kurczak po góralsku

Składniki:

Kurczak po góralsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po góralsku
Udka umyć, obrać ze skóry i osuszyć. Następnie z każdej strony obsypać je solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą gałki muszkatołowej i papryki ostrej. Masło rozgrzać w rondlu, a następnie smażyć kurczaka, aż nabierze mocno rumianego koloru. Potem podlać mięso piwem, dodać miód, szczyptę ostrej papryki i vegety i dusić pod przykryciem około 30 minut, aż do miękkości mięsa. Pod koniec sos doprawić do smaku.