Sposób przygotowania:
Kurczak po myśliwsku
Palki z kurczaka myjemy pod biezaca woda, przekladamy do naczynia zaroodpornego, wysmarowanego oliwa z oliwek. Nacieramy je delikatnie niewielka iloscia oliwy, czosnkiem. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez ok.40-45 minut. Gdy udka sie pieka cebule kroimy w cienkie polplasterki, na drobne kawalki kroimy papryki, rozgniatamy czosnek i wszystko razem rzucamy na lekko natluszczona patelnie. Zrumieniamy na delikatny kolorek i zestawiamy z ognia. W polowie czasu pieczenia dodajemy do kurczaka podsmazone na patelni skladniki oraz fasole z puszki, odsaczona z plynu i przecier pomidorowy. Calosc doprawiamy papryka chili i niewielka iloscia soli. Wszystko pieczemy juz razem do konca czasu pieczenia. Po wyjeciu z piekarnika posypac swiezymi ziolami, Podawac z frytkami posypanymi swiezym szczypiorkiem, ryzem lub pieczywem czosnkowym. PYCHOTKA!
Natala1210
Pyza
misia53
msewka
kinga
Śliweczka