Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kurczak po tajsku wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kurczak po tajsku to świetny pomysł na obiad

Kurczak po tajsku wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po tajsku wg Konczi

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po tajsku wg Konczi
Na patelnie wrzucamy masło następnie wsypujemy ryż i go przesmażamy do uzyskania perłowego koloru, zalewamy wodą i gotujemy do całkowitego odparowania (na 200g wlałam około 600-700 ml wody). Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sos oraz paprykę sól i pieprz - roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy zmielone płatki kukurydziane, kurczaka (filet) przekrawamy wzdłuż by niebyły zbyt gruby, następnie panierujemy w jajku oraz w płatkach i smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu. Warzywa wrzucamy do woka, podduszamy z odrobiną wody i sosu sojowego. Na talerze nakładamy ryż, następnie porcję warzyw i upieczonego kurczaka.
Kurczak po tajsku wg Konczi
ryż prażymy a następnie gotujemy i odparowujemy
Kurczak po tajsku wg Konczi
warzywa wrzucamy do woka podlewamy woda i sosem
Kurczak po tajsku wg Konczi
przygotowujemy jajko z sosem chilli oraz przyprawami
Kurczak po tajsku wg Konczi
piersi z kurczaka smażymy na wolnym ogniu