Sposób przygotowania:
Kurczak śliwkowo - pieczarkowy
Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki.
Obsmażyć na maśle roślinnym, dodać pokrojoną drobno cebulę, umyte i pokrojone śliwki i pokrojone pieczarki.
Wszystko dusić około 15 min, pod koniec dodać 1 szklankę wody, oraz wszystkie przyprawy, dusić wszystko jeszcze 10 min.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z kilkoma łyżkami zimnej wody, zaprawić mięso , chwilę jeszcze dusić , mieszając.
Podawać z kluskami, ryżem lub ziemniakami
.
Smacznego.
Obsmażyć na maśle roślinnym, dodać pokrojoną drobno cebulę, umyte i pokrojone śliwki i pokrojone pieczarki.
Wszystko dusić około 15 min, pod koniec dodać 1 szklankę wody, oraz wszystkie przyprawy, dusić wszystko jeszcze 10 min.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z kilkoma łyżkami zimnej wody, zaprawić mięso , chwilę jeszcze dusić , mieszając.
Podawać z kluskami, ryżem lub ziemniakami
.
Smacznego.
kasik12