Sposób przygotowania:
Kurczak Tagma
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka razem z gruszkami, jabłkami, startą skórką pomarańczową, cukrem i Calvadosem.
Przykryć i dusić przez 10 minut, odkryć i kontynuować duszenie, aż owoce w kompocie będą bardzo miękkie.
Kurczaka włożyć do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
190 ml jogurtu wymieszać z 2 łyżkami bazylii, tartą bułką i serem. Wyłożyć na kurczaka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Kurczaka ułożyć na talerzach, na wierzchu położyć 2 łyżki owocowego kompotu. Na wierzch położyć po porcji pozostałego jogurtu i posypać bazylią. Podawać
Przykryć i dusić przez 10 minut, odkryć i kontynuować duszenie, aż owoce w kompocie będą bardzo miękkie.
Kurczaka włożyć do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
190 ml jogurtu wymieszać z 2 łyżkami bazylii, tartą bułką i serem. Wyłożyć na kurczaka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Kurczaka ułożyć na talerzach, na wierzchu położyć 2 łyżki owocowego kompotu. Na wierzch położyć po porcji pozostałego jogurtu i posypać bazylią. Podawać