Sposób przygotowania:
Kurczak w ananasach
Czosnek obrać, wycisnąć praską do miseczki, wymieszać z sosem sojowym. Mięso pokroić w grubą kostkę, zanurzyć w przygotowanym sosie, wyjąć, następnie obtoczyć w mące. Marchew obrać, pokroić w słomkę, ananas odsączyć, pokroić w grubą kostkę. Rozgrzać patelnię, wlać łyżkę oleju, po chwili zlać tłuszcz, patelnię rozgrzać ponownie. Obsmażyć mięso, odsączyć na ruszcie lub przełożyć do miseczki. Oczyścić patelnię papierowym ręcznikiem,ponownie przygotować do smażenia (jak to podano przedtem). Obsmażyć marchew, po minucie dodać kawałki ananasa i imbir, po kolejnej minucie dołożyć zrumienione wcześniej mięso. Sos ananasowy z puszki rozrobić z łyżką mąki ziemniaczanej i dodać do pozostałych składników potrawy, zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Gość