Sposób przygotowania:
Kurczak w ananasie i porach.
Piersi kurczęcia opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.Ananasa wyjąć z puszki i osączyć na sitku,a potem
pokroić na średnie kawałki,tak samo zrobić z umytym porem,tyle
że na talarki posiekać.Tłuszcz rozgrzać,a międzyczasie pokroić
pierś na paseczki niezbyt cienkie i obtoczyć w jajku,bułce i przyprawach.Smażyć najpierw mięso,a potem dodać kawałki owo-
-ców i zieleniny,mieszając od czasu do czasu,aby nie przypaliło
się danie.Zdjąć z ognia i podawać z ryżem lub makaronem sojow-
-ym.
pokroić na średnie kawałki,tak samo zrobić z umytym porem,tyle
że na talarki posiekać.Tłuszcz rozgrzać,a międzyczasie pokroić
pierś na paseczki niezbyt cienkie i obtoczyć w jajku,bułce i przyprawach.Smażyć najpierw mięso,a potem dodać kawałki owo-
-ców i zieleniny,mieszając od czasu do czasu,aby nie przypaliło
się danie.Zdjąć z ognia i podawać z ryżem lub makaronem sojow-
-ym.