Sposób przygotowania:
Kurczak w cukinii
Wyszorowane ziemniaki wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 30 minut. Odcedź, a gdy przestygnie, pokrój na połówki. umyte i osuszone filety z kurczaka pokrój w poprzek na paski o grubości ok. 3 cm. Skrop sokiem z cytryny i posól. Zrób marynatę: zioła, czosnek oraz orzeszki posiekaj i wymieszaj z olejem. Dopraw solą i pieprzem. Cukinię pokrój wzdłuż na cieniutkie plasterki (np.obieraczka do warzyw). Wszystkie plasterki posmaruj z obu stron marynatą i owiń nimi kawałki kurczaka . Roladki zepnij wykałaczką. Na grillu rozłóż folie aluminiową, a na niej roladki. Piecz, obracając ok 20 minut.Po 10 minut ułóż bezpośrednio na ruszcie ziemniaki posmarowane masłem i ćwiartki cytryny Roladki podawaj z ziemniakami i ćwiartkami cytryn ułożone na rukoli lub sałacie.