Sposób przygotowania:
Kurczak w kremowym sosie serowym z pieczarkami
Filet z piersi kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwoną papryką i suszoną natką pietruszki.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę.
Sery dzielimy na kawałki i dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu i rozpuszczenia serów. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i oprószamy natką pietruszki.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę.
Sery dzielimy na kawałki i dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu i rozpuszczenia serów. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i oprószamy natką pietruszki.
SylaUla