Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie grzybowo-musztardowym
Danie podaje się z brązowym ryżem, który w trakcie przygotowywania sosu trzeba ugotować. W małej salaterce zalej suszone grzyby wrzątkiem i pozostaw pod przykryciem na przynajmniej 15 minut. Rozgrzej odrobinę olej na patelni teflonowej i obsmażaj piersi kurczaka na średnim ogniu aż do zbielenia na całym przekroju (ja potrzymałam trochę dłużej, zaczął się lekko rumienić). Przełóż kurczaka do ogrzanego półmiska i trzymaj w cieple. Na patelnię dolej odrobinę oleju, dodaj cebulę i obsmażaj na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie dodaj pieczarki (lub inne świeże grzyby) i duś razem aż pieczarki puszczą wodę i się skurczą. W między czasie dodaj soli, pieprzu i Vegety. Namoczone suszone grzyby odcedź, ale nie pozbywaj się zalewy. Grzyby pokrój w plasterki i dorzuć na patelnię. Po ok. 2 minutach dolej zalewę. Doprowadź całość do wrzenia po czym duś, aż do zmniejszenia się objętości płynu (wody+zalewy) o połowę. Na patelnię wlej śmietanę, dodaj musztardę i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Duś przez kilka minut, w międzyczasie doprawiając według własnego uznania. Polej sosem piersi kurczaka i natychmiast podawaj.