Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie grzybowym
1. Pierś z kurczaka posypać z obu stron solą i pieprzem.
2. Na patelni roztopić masło i usmażyć pierś z obu stron na rumiany kolor , a następnie przełożyć na ogrzany talerz i przykryć folią aluminiową.
3. Szalotkę pokroić drobno i na tym samym maśle (jeśli nie przypaliło się nam) smażyć chwilę bez rumienienia.
4. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Wszystko smażyć do odparowania wody, a następnie zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. 5. Pierś pokroić na plastry i polać sosem.
2. Na patelni roztopić masło i usmażyć pierś z obu stron na rumiany kolor , a następnie przełożyć na ogrzany talerz i przykryć folią aluminiową.
3. Szalotkę pokroić drobno i na tym samym maśle (jeśli nie przypaliło się nam) smażyć chwilę bez rumienienia.
4. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Wszystko smażyć do odparowania wody, a następnie zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. 5. Pierś pokroić na plastry i polać sosem.
zbysiowa
smak i uczucie
Oj było smacznie było :). Pozdrawiam :)