Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie z makaronem grzybowym
Kurczaka myjemy i obsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodajemy przyprawy i podlewamy szklanką wody. Dusimy do miękkości, w szybkowarze to 18-20 minut. Grzyby czyścimy kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Wyjmujemy uduszone mięso, sos miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę i grzybu- zagotowujemy wszystko razem z mięsem. Na koniec można dodać zieloną pietruszkę. Makaron Suszone grzyby mielimy lub miksujemy na proszek. Z wszystkich produktów zagniatamy ciasto- ma być elastyczne, ale nie może kleić się do rąk. Ciasto dzielimy na 4 kawałki rozwałkowujemy na cienkie placki. Pozostawiamy do podsuszenia na około 30 minut i kroimy w/g uznania. Makaron wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente góra 10 minut.