Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kurczak z gorgonzolą w ciescie francuski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zarówno przekąska jak i posiłek

Kurczak z gorgonzolą w ciescie francuski

Składniki:

Kurczak z gorgonzolą w ciescie francuski

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 piersi z kurczaka oczyszczone
  • kilka plastrów sera gorgonzola

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z gorgonzolą w ciescie francuski
Mięso marynujemy uprzednio dzieląc każdą piers na połowę wszerz. Po godzinie w lodówce w marynacie wyjmujemy i ukladamy na kwadratach ciasta ( będziemy przykrywać drugim kwadratem każdą porcję).
Na mięso kładziemy ser i nakrywamy płatem ciasta , bardzo mocno zlepiając brzegi.
Pieczemy okolo 25 minut w 200stopniach.