migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kurczak z mascarpone i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny kurczak w delikatnym sosie z dodatkiem serka mascarpone. Takiego kurczaka możemy podać z różnymi dodatkami, u mnie kasza bulgur z makaronem vermicelli.

Kurczak z mascarpone i pieczarkami

Składniki:

Kurczak z mascarpone i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z mascarpone i pieczarkami
Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Na maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę i pieczarki. Wszystko dusić ok 5 minut, do smaku doprawić sola i pieprzem. Następnie dodać serek mascarpone i dusić aż składniki będą miękkie ok 10-15 minut. Sos zagęścić odrobiną mąki ryżowej. Gotowy sos podałam z kaszą bulgur z makaronem vermicelli.