Sposób przygotowania:
Kurczak z rozmarynem i czosnkiem
Kurczaka umyć, posypać solą,pieprzem i vegetą i przełożyć do dużej miski. Czosnek obrać oderobinę z zewnątrz i ściąć z wierzchu, dodać do miski. Cytrynę umyć i pokroić na 4 części, doać do reszty. 2 gałązki rozmarynu posiekać ( 1 gałązkę zostawić na koniec do dekoracji)a szynkę pokroić w większą kostkę lub paski. Wszystkie składniki w misce polać 3 łyżkami oliwy i dokładnie wymieszać , wszystkie składniki powinny być delikatnie nasączone oliwą ( w razie potrzeby można jej dolać). Wszystko układamy w naczyniu żaroodpornym, można jeszcze je podlać odrobiną wina. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez godzinę ( u mnie termoobieg plus dolna i górna grzałka na środkowej półce). Smacznego :)
Konczi
Cukiereczek13
szpileczka
jaNina
evita0007
zbysiowa