Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem w naleśnikach
Składniki na cisto: mąkę, mleko, 2 jajka zmiksować ze sobą. Jeśli ciasto na naleśniki jest za gęste dodać mleko, jeśli za rzadkie dodać mąkę. Gdy ciasto jest gotowe, chochlą wlewać ciasto, smażyć do momentu, aż na powierzchni ciasta zaczną tworzyć się pęcherzyki, obrócić placek energicznym ruchem na drugą stronę. Kapustę pekińska cieniutko kroimy na małe kawałki. 1 torebkę ryżu naturalnego gotujemy na sypko w osolonym wrzątku. Wypłukany i skrojony w kostkę filet kurczaka smażymy z przyprawa do gyrosa. Do miski wkładamy kapustę, usmażony filet, starty żółty ser oraz ryż wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Usmażone naleśniki przekładać farszem i zawiać jak krokiety. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 15-20 minut. Podawać z majonezem i ketchupem.