Sposób przygotowania:
kurczak z salsą mango-chilli
Fasolę namoczyć na noc w wodzie, następnie gotować godzinę i odcedzić. Filety umyc, osuszyć, pokroić w paski przez całą długość i oprószyc solą. Mango obrać, a miąższ pokroić w kostkę.. Połowę mango zmiksować z sokiem z limonki i 1 łyżką oliwy. W utworzonej marynacie zanurzać kawałki kurczaka, resztę owoców wymieszac z posiekaną chilli, doprawic solą i pieprzem. Odstawić do lodówki. Cebulę i czosnek obrać, po czym podsmażyć na oliwie, dodać ryż i smażyć razem kilka minut, następnie dodać fasolę, wlać bulio i mleczko kokosowe. Gotować razem około kwadransa. Fasolke szparagową umyć, odciąć końcóki, dodać do naszej potrawy. Gotować razem jeszcze 10 minut. Paski kurczaka nabic na patyczki i podsmażyć. Przełożyc na blache do pieczenia, posmarować marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około 10 minut. Ryż z warzywami wyłożyć na talerze a na wierzchu ułożyc szaszłyki z kurczaka. Podawać z sosem z mango i chilli.