Sposób przygotowania:
Kurczak zapiekany z kiwi
Mięso umyć, osuszyć. lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem, przykryć i odstawić na 20 min. Następnie każdą pierś delikatnie obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Potem zdecydowanie zmniejszyć ogień pod patelnią, przykryć ją i jeszcze chwilę smażyć. Kiwi umyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Obrany imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. W brytfance roztopić łyżkę masła, dolać kremówkę, podgrzać i wymieszać z sherry. Gotować sos na małym ogniu 5 min. mieszając, po czym doprawić pieprzem, imbirem, sosem sojowym i solą. Pierś kurczaka oraz obsmażone na maśle kiwi włożyć do sosu, wymieszać i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.