Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kurcze pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

chrupiaca złocista skórka i soczyste miesko

Kurcze pieczone

Składniki:

Kurcze pieczone

 

 

Sposób przygotowania:

Kurcze pieczone
mięso myjemy. obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki, lekko odnosimy skórkę na mięsie i ściśle układamy je na mięsie (pod skórką). następnie posypujemy całe udka przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym. wkładamy pół kostki margaryny listko laurowe, ziele angielskie, troche pieprzu, łyzeczke jarzynki i trochę suszonej bazyli. Pieczemy bez przykrycia 80-90 minut w temp 180*, co pół godziny polewamy mięso wytopionym tłuszczem, aby skórka była złocista.