Sposób przygotowania:
Kurczę we francuskim cieście
Przygotowanie:
Mrożone ciasto wyjąć z folii,rozmrozić i wykrawać stopniowo 3 placki o wymiarach 15x30 cm.Nastawić piekarnik.Gdy będzie gorący kłaść jeden obok drugiego placka i piec 10 minut,nie więcej.Do stopionego masła lub margaryny wsypać 2 łyżki mąki i podsmażać wraz z mlekiem.Dolać 1/2 szklanki śmietany i dokładnie wymieszać.Do miski wsypać pokrojone mięso,szynkę wraz z trybulą.Dolać stopione masło z dodatkami i wymieszać.Połowę należy rozłożyć na placku,zakryć drugim plackiem i wyłożyć resztę nadzienia.Trzeci placek położyć na drugim i zalać resztą sosu.Obsypać kaparami.
Mrożone ciasto wyjąć z folii,rozmrozić i wykrawać stopniowo 3 placki o wymiarach 15x30 cm.Nastawić piekarnik.Gdy będzie gorący kłaść jeden obok drugiego placka i piec 10 minut,nie więcej.Do stopionego masła lub margaryny wsypać 2 łyżki mąki i podsmażać wraz z mlekiem.Dolać 1/2 szklanki śmietany i dokładnie wymieszać.Do miski wsypać pokrojone mięso,szynkę wraz z trybulą.Dolać stopione masło z dodatkami i wymieszać.Połowę należy rozłożyć na placku,zakryć drugim plackiem i wyłożyć resztę nadzienia.Trzeci placek położyć na drugim i zalać resztą sosu.Obsypać kaparami.