Sposób przygotowania:
Kurka z charakterem
Grzyby dobrze oczyścić z resztek ściółki i opłukać z piasku. Skrzydełka umyć, zalać zimną wodą, ugotować do miękkości, wyjąć z wywaru i oddzielić mięso od kości. Do wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki, gotować aż zmiękną. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w cienkie krążki cebulę z dodatkiem posiekanego chili, dodać posiekane warzywa i kurki, dusić 5 min. pod przykryciem. Następnie posypać sproszkowaną papryką, rozmieszać dokładnie, przełożyć całość do ziemniaków, gotować 5 min.. Śmietanę rozmieszać z mąką, zahartować odrobiną gorącego wywaru, wlać do zupy, zagotować, doprawić solą, dosypać mięsko ze skrzydełek i koperek.
Natala1210
Sarenka
yola
A.B.
Doro
dobry
Alita
Pyza
iwi69
Weroniczka
kami