Sposób przygotowania:
Kuskus z gulaszem
PRZYGOTOWANIE: Szynkę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i obsmażyć mięso oprószone pieprzem z wszystkich stron. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Na drugiej patelni podsmażamy na rozgrzanej pozostałej oliwię papryki pokrojone w kostkę ( ok 3 minuty). Gdy mięso nam się obsmaży zalewamy je szklanką wody, dodajemy podsmażoną paprykę oraz umyte i pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Wszytko razem dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną wody i koncentratem pomidorowym. Całość przyprawiamy koperkiem, sosem woecester oraz przyprawami jeśli zajdzie taka potrzeba. Kaszę kuskus przygotowujemy wedle opisu na opakowaniu. Smacznego :)