Sposób przygotowania:
Kuskus z kurczakiem i warzywami
Do miseczki wlewamy 3 łyżki oliwy dodajemy po łyżce kurkumy, kolendry, kminu i chili. Marynujemy.kurczaka pokrojonego w kostkę. W tym czasie myjemy warzywa. Pomidory polewamy wrzątkiem, aby skórka sama zeszła. Kroimy na 4 części i wykrawamy pestki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Dynię obieramy ze skóry i kroimy w średniej grubości paski. Cukinię kroimy na pół i również w paski.Warzywa smażymy na cebulce i oliwie. Gdy zmiękną dodajemy kurczaka. Smażymy, aż warzywa będą miękkie, kurczak chrupiący i gdy z pomidorów zrobi się sos. Kuskus zalewamy wrzątkiem na wysokość 1 cm ponad objętość kaszy na 10 min. Potem smażymy na 2 łyżkach oliwy razem z migdałami i rodzynkami aż się zarumieni. Kurczaka wykładamy na talerz, z jednej strony warzywa, a z drugiej kuskus, wszystko polewamy sosem pomidorowym.