Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1409]

Kutia Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kutia to potrawa na słodko, robię ją co wigilia

Kutia Danusi

Składniki:

Kutia Danusi

 

Sposób przygotowania:

Kutia Danusi
Pszenicę opłukać, ugotować do miękkości. Pszenicę gotuję się 3-4 godziny, następnie odcedzić na sicie. Mak sparzyć wrzącą wodą, trzymać na ogniu, pod przykryciem do momentu aż da się rozcierać w palcach. Odcedzić przez bardzo gęste sito, osączyć, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać orzechy włoskie, miód, rodzynki i połączyć z ugotowaną pszenicą. Wyłożyć na salaterkę

Tagi:

mak kutia ciasta