paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Kwaśna zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sytna zupa o bardzo intensywnym dość kwaskowym smaku. Idealna na chłodne dni.

Kwaśna zupa kapuściana

Składniki:

Kwaśna zupa kapuściana

 

Sposób przygotowania:

Kwaśna zupa kapuściana
Ogony zalewamy 3 litrami wody. Do garnka dodajemy marchew, pietruszkę, selera, obrany czosnek, kilka ziel angielskich, 4 liście laurowe, szczyptę pieprzu, lubczyku i vegety. Całość gotujemy na słabym ogniu około godziny, po czym dodajemy posiekaną kapustę i gotujemy kolejne 20 minut. 

Po ugotowaniu należy posolić i popieprzyć do smaku. Obrane ziemniaki gotujemy ja zazwyczaj. 

Zupę podawaj z ugotowanymi ziemniakami.