Sposób przygotowania:
Kwiatki z rabatki z malinkami
W ciepłym mleku rozrabiamy drożdże z cukrem. Odstawiamy by podrosło. W misce łączymy mąkę z podrośniętym rozczynem ,roztopioną margaryną i jajkiem. Na podsypanej maką stolnicy wałkujemy cienki 0,5 cm placek. Szklanka wykrawamy koła. Nacinamy jego brzegi nozyczkamina około 0,5 cm. Foremki do babeczek smarujemy olejem. Do każdej wkładamy naciete koło.Smarujemy rozmąconym jajkiem. Jabłko myjemy i stugaczką do warzyw tniemy cienkie talarki. Układamy na cieście. Na wierzchu jabłka układamy po jedenj malinie. Z reszty ciasta wycinamy kształt liścia,nożem nacinamy "żyłki". Foremki z "kwiatkami' przekładamy na dużą blaszkę ,obok układamy listki, które posypujemy cynamonem i cukrem kryształem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C do złotego koloru. Po upieczeniu studzimy. W ciepłym soku malinowym mieszamy energicznie żelatynę. Do każdego "kwiatka" wkładamy listek z ciasta i wlewamy po jednej łyżeczce galaretki. Odstawiamy do stężenia.