Sposób przygotowania:
Łaciaty sernik
Ciasto ciemne Palmę, cukier, wodę i kakao zagotowujemy i studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i bardzo dokładnie ale delikatnie mieszamy ciasto. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę. Ciasto serowe. Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy i masło. Gdy już całość dobrze nam się utrze dodajemy ser i grysik ( ew bakalie) Na końcu dodajemy białka ubite na sztywno ze szczyptą soli- mieszamy delikatnie. Łyżką układamy kopczyki z masy serowej na ciemnym cieście. Pieczemy w 180 st około 45-50 minut i koniecznie trzeba sprawdzić patyczkiem. U mnie piecze się 48 minut, ale to juz dużo zależy od piekarnika, a sprawdzam gdy boki ciasta odchodzą od blaszki