Sposób przygotowania:
lasagna bez piekarnika szybko i smacznie
farsz:
na rozgrzana oliwe wrzucic pokrojona w kostke cebule, posolic, popieprzyc, dodac czosnek, rozmaryn, pokrojone pieczarki i natke pietruszki. Podsmazyc 10 min zeby skladniki dobrze sie polaczyly, dodac pokrojona w kostke papryke (ja dorzucam na koncu zeby za bardzo nie zmiekla).
Wrzucic mieso, doprawic sola, pieprzem i galka muszkatulowa, smazyc kolejne 10 min tak aby woda wyparowala a mieso sie przyrumienilo.
Dodac przecieru, ale nie dodawac wody, chwile podsmazyc, dodac troszke wody zeby calosc nie byla za sucha.
makaron:
ja uzylam rurek, ugotowac.
sos beszamelowy:
rozpuscic lyzke masla, dodac lyzeczke maki i podsmazyc 3 min, dodac sol, pieprz i szczypte cukru. Zalac podgrzanym mlekiem.
Makaron zmieszac z sosem a farsz podac oddzielnie i gotowe!
smacznego
na rozgrzana oliwe wrzucic pokrojona w kostke cebule, posolic, popieprzyc, dodac czosnek, rozmaryn, pokrojone pieczarki i natke pietruszki. Podsmazyc 10 min zeby skladniki dobrze sie polaczyly, dodac pokrojona w kostke papryke (ja dorzucam na koncu zeby za bardzo nie zmiekla).
Wrzucic mieso, doprawic sola, pieprzem i galka muszkatulowa, smazyc kolejne 10 min tak aby woda wyparowala a mieso sie przyrumienilo.
Dodac przecieru, ale nie dodawac wody, chwile podsmazyc, dodac troszke wody zeby calosc nie byla za sucha.
makaron:
ja uzylam rurek, ugotowac.
sos beszamelowy:
rozpuscic lyzke masla, dodac lyzeczke maki i podsmazyc 3 min, dodac sol, pieprz i szczypte cukru. Zalac podgrzanym mlekiem.
Makaron zmieszac z sosem a farsz podac oddzielnie i gotowe!
smacznego