Sposób przygotowania:
Lasagne
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu,i rozłożyć aby wysechł. Marchew,pietruszkę (wcześniej obrane ze skórki) paprykę ,seler,pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki,pokroić.Cebulę i czosnek obrać i posiekać zeszklić na oleju dołożyć seler ,marchew,pietruszkę,smażyć ok.5 min.Dodać paprykę i cukinię smażyć jeszcze 5 min,dodać mięso ,smażyć 10 min,wlać wino, i dożucić pomidory,doprawiamy oregano,bazylią ,pieprzem i vegetą.,dusimy ok 20 min,Beszamel:maslo roztapiamy w garnku,po rozpuszczeniu dodajemy mąkę po chwili wlewamy mleko,dobrze mieszamy,(konsystencja nie może być za gęsta) Do natłuszczonej formy wlewamy troszkę sosu,dajemy po kolei :makaron-sos-ser-mięso.Ostatnią warstwę kończymy na serze.wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 min. 180*C.
Elficzna
kasienka1987
Dziękuję,,,ja niestety często używam vegety)))to chyba już takie małe niedobre przyzwyczajenie!))