Sposób przygotowania:
Lasagne 4
Najpierw sos: W garnku gotujemy i studzimy mleko. Na patelni roztapiamy margarynę, którą "zagęszczamy" mąką (mąkę trzeba "roztrzepywać" łyżką i szybko mieszać z margaryną, żeby dobrze się zmieszały). Gdy mleko ostygnie łączymy je z margaryną i mąką. Wszystko blendujemy z dodatkiem gałki (do smaku). Szpinak wrzucamy na patelnie z odrobiną masła, dodajemy czosnek. Gdy szpinak będzie gotów, zdejmujemy i czekamy aż ostygnie. Następnie wbijamy jedno jajko, mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu (tak żeby dno zalać). Układamy makaron, szpinak, makaron, szpinak... Zalewamy sosem i do piekarnika :) Po jakichś 20 min. pieczenia sprawdzamy miękkość makaronu, gdy jest odpowiedni posypujemy całość serem i wkładamy na 5 minut w celu zapieczenia sera.