Sposób przygotowania:
Lasagne biało-czerwona
Sos beszamelowy;w garnuszku na małym ogniu rozgrzać masło,dodać mąkę i wymieszać.Gdy masło połączy się z mąką,wlewać powoli zimne mleko i stale mieszając gotować,aż sos zgęstnieje,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos mięsno-pomidorowy;cebulę pokroić w plasterki,czosnek posiekać i zeszklić je na oleju w dużym rondlu.Dodać mięso i smażyć,aż straci różowy kolor.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Seler i marchewkę obrać i pokroić w plasterki i razem z pomidorami dodać do mięsa.wrzucić bazylię i dusić pod przykryciem ok.35min.na małym ogniu.Następnie zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze 10min.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i pokroić w plasterki.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną po czym układać w num warstwami;makaron,ser salami,jajka,sos mięsno- pomidorowy,starty żółty ser,jajka,sos beszamelowy.Na wierzchu ułożyć warstwę makaronu,posypać ją startym parmezanem i wiórkami madła.Potrawę piec ok.30min.w 175"C.