ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Lasagne mięsne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dobry przepis na obiadek, choć trochę z tym zachodu

Lasagne mięsne

Składniki:

Lasagne mięsne

 

Sposób przygotowania:

Lasagne mięsne
Cebulę drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na oleju przesmażyć warzywa, potem dodać mięso chwilę smażyć razem. Dodać przyprawy i pomidory z puszki, smażyć razem 15 minut. Makaron lasagne obgotować w dużej ilości wody przez 2 minuty. Masło roztopić, oprószyć mąką, mieszając dodać mleko. Przyprawić solą, pieprzem, gałką i kostką rosołową. Trochę sosu nalać na dno formy żaroodpornej. Wyłożyć dno płatami lasagne, wyłożyć trochę sosu i postępować tak do wyczerpania składników. Na koniec posypać startym serem i zalać sosem beszamelowym. Zapiekać 40 minut.