Sposób przygotowania:
Lazania rybna
Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Do ryby wlać śmietanę i przecier, smażyć mieszając około 2-3 minut, doprawić do smaku.
Masło roztopić, wsypać mąkę i podsmażyć na złoty kolor. Następnie wlać mleko cały czas energicznie mieszając.
Do sosu do smaku dodać sok z cytryny i przyprawy. Gotować aż sos zgęstnieje. Ser żółty zetrzeć na tarce do jarzyn.
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na dno wysmarowanej masłem blaszki wylać kilka łyżek sosu, położyć płat makaronu.
Wyłożyć część farszu rybnego i posypać startym żółtym serkiem. Znów polać beszamelem, położyć kolejne warstwy makaronu, ryby sera.
Na koniec polać beszamelem. Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Podawać na ciepło.
Do ryby wlać śmietanę i przecier, smażyć mieszając około 2-3 minut, doprawić do smaku.
Masło roztopić, wsypać mąkę i podsmażyć na złoty kolor. Następnie wlać mleko cały czas energicznie mieszając.
Do sosu do smaku dodać sok z cytryny i przyprawy. Gotować aż sos zgęstnieje. Ser żółty zetrzeć na tarce do jarzyn.
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na dno wysmarowanej masłem blaszki wylać kilka łyżek sosu, położyć płat makaronu.
Wyłożyć część farszu rybnego i posypać startym żółtym serkiem. Znów polać beszamelem, położyć kolejne warstwy makaronu, ryby sera.
Na koniec polać beszamelem. Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Podawać na ciepło.