Sposób przygotowania:
lazania wegetariańska
Na oliwę wrzucamy czosnek i bazylię˛gdy zapach rozniesie się po domu dodajemy pomidory.Doprowadzamy do wrzenia ,gaz zmniejszamy i gotujemy 30 min. Papryki musimy ugrilować przez 5 min do czasu gdy skórka zrobi się czarna i pęka.Wkładamy taką paprykę do woreczka i tak da się łatwo obrać.Bakłażany należy podsuszyć pocięte w paski w piekarniku.Ugotowany ,odciśnięty szpinak wymieszać z ricotta.Robimy sos beszamelowy. Układamy wszystko tak: paski lazanii ,sos pomidorowy,papryka i bakłażany,paski lazanii,sos pomidorowy ,cały szpinak z ricotta,paski lazanii,sos pomidorowy ,papryka i bakłażan,na to cały sos beszamelowy,mozzarella i parmezan. do piekarnika 200 C na 20-25 minut do zarumienienia
kinga
Sarenka
tokijka