kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Lazania z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

lazanie można przygotować z innymi nadzieniami

Lazania z warzywami

Składniki:

Lazania z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Lazania z warzywami
Przesiej mąkę, zrób w niej dołek i dodaj jajka, odrobinę soli i wodę. Zagnieć ciasto. Włóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 15 min. Podziel ciasto na dwie części. Pierwszą z nich cienko rozwałkuj, a potem pokrój na części . Z drugą częścią ciasta postąp identycznie. Zagotuj wodę z odrobiną soli. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzuć do niej prostokąty ciasta i gotuj przez 3 min. Wyjmij je u ułóż na ściereczce. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w drobna kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż je w oleju. Dodaj pomidory i gotuj je na małym ogniu przez 7 min. Przypraw je solą i pieprzem. Drugi farsz przygotuj z kukurydzy, soczewicy, majonezu, soli i pieprzu. Trzecim zaś będzie szpinak. Wlej do garnka kremówkę, wsyp starty ser i delikatnie wymieszaj je. Wysmaruj naczynie masłem i wyłóż dno płatami ciasta. Czynności te powtarzaj. Ostatnią warstwą ma być ciasto. Polej lazanię kremówką z serem i wstaw na 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.