Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą i grzybami
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odciskamy ją i drobno siekamy. Grzyby kroimy w większą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Ja użyłam mrożonych grzybów. Śliwki kroimy w cienkie paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła i szklimy cebulę. Kolejno dodajemy posiekaną kapustę i dusimy pod przykryciem 10 minut. W miarę potrzeby dodajemy masło. Następnie dodajemy grzyby i śliwki i dusimy wszystko razem kolejne 10 minut, doprawiając do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy do kapusty z grzybami, mieszamy i od razu podajemy. Życzę smacznego :) Wesołych świąt :)