Sposób przygotowania:
Leczo troszkę zielone
Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawalki. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki (można obrać ze skórki).
Cebulę obieramy i drobno kroimy. W garnku do smażenia rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i lekko rumienimy albo tylko szklimy, dodajemy pomidory i przez chwilę dusimy.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy pokrojoną na małe kawałki kiełbasę. Dodajemy przyprawy i paprykę, podlewamy wodą i dalej dusimy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. W garnku do smażenia rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i lekko rumienimy albo tylko szklimy, dodajemy pomidory i przez chwilę dusimy.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy pokrojoną na małe kawałki kiełbasę. Dodajemy przyprawy i paprykę, podlewamy wodą i dalej dusimy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości.