monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Leczo z jabłkiem i bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 283
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Leczo to danie, które możemy podawać zarówno z chlebem jak i z ryżem czy kaszą, może pełnić rolę dania obiadowego lub kolacji.

Leczo z jabłkiem i bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z jabłkiem i bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Leczo z jabłkiem i bakłażanem
Kiełbasę kroimy w półtalarki. Cebulę w piórka. Podsmażamy na oleju. Następnie kroimy bakłażana oraz paprykę w kostkę. Dodajemy do kiełbasy i dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą. W międzyczasie kroimy pomidora oraz jabłko (umyte,nie obrane) w kostkę, dodajemy po ok. 10 minutach od dodania bakłażana. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy ok. 5 łyżeczek przecieru pomidorowego. Wszystko dokładnie mieszamy. SMACZNEGO!
Leczo z jabłkiem i bakłażanem
Pokrojoną kiełbasę i cebulę podsmażamy na oleju.
Leczo z jabłkiem i bakłażanem
Umytą paprykę i bakłażana kroimy w kostkę.
Leczo z jabłkiem i bakłażanem
Pokrojone warzywa dodajemy do kiełbasy i dusimy.
Leczo z jabłkiem i bakłażanem
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami i przecierem pomidorowym.