Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z mięsem wieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne, sycące i rozgrzewające danie

Leczo z mięsem wieprzowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z mięsem wieprzowym

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z mięsem wieprzowym
Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałym tłuszczu po pieczeniu mięsa zeszklić posiekany por, czosnek i pokrojoną w słupki paprykę. Do pół miękkiego mięsa dodać paprykę i pokrojoną cukinią. 5 minut przed końcem gotowania wsypać pomidory z puszki. Do miękkiego mięsa i warzyw włożyć koncentrat, zagotować, przyprawić do smaku.
Leczo z mięsem wieprzowym
Rumiane mięso przełożyć do garnka wlać wodę i dodać przyprawy
Leczo z mięsem wieprzowym
Por czosnek i paprykę podsmażyć na smalcu
Leczo z mięsem wieprzowym
Połaczyć z mięsem dodać pomidory i pokrojone cukinie
Leczo z mięsem wieprzowym
Wymieszać z koncentratem zagotować i przyprawić do smaku