Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Leczo z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo z dodatkiem wołowiny, pyszne i aromatyczne

Leczo z wołowiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Leczo z wołowiną
Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki. Wołowinę kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i wołowinę, wrzucamy do dużego garnka z odrobiną oleju i smażymy parę minut, ciągle mieszając, aż cebula się zeszkli.
Dorzucamy paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, a na koniec bakłażana z cukinią (warzywa te obieramy w paski, zostawiając cześć skórki i kroimy w kostkę).
Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką papryką w proszku
Leczo z wołowiną
Cukienię i bakłażana obieramy w paski, zostawiając część skórki
Leczo z wołowiną
Całość dokładnie mieszamy i dusimy aż warzywa będą miękkie