Sposób przygotowania:
Leczo z wołowiną
Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki. Wołowinę kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i wołowinę, wrzucamy do dużego garnka z odrobiną oleju i smażymy parę minut, ciągle mieszając, aż cebula się zeszkli.
Dorzucamy paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, a na koniec bakłażana z cukinią (warzywa te obieramy w paski, zostawiając cześć skórki i kroimy w kostkę).
Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką papryką w proszku
Dorzucamy paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę, a na koniec bakłażana z cukinią (warzywa te obieramy w paski, zostawiając cześć skórki i kroimy w kostkę).
Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką papryką w proszku