Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Leczo z zieloną cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczne leczo z zieloną cukinią.

Leczo z zieloną cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z zieloną cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z zieloną cukinią
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Cukinię umyć i pokroić w małą kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w półtalarki. W garnku podsmażyć kolejno kiełbasę - wyjąć ja do miseczki. Następnie wrzucić do tego samego garnka cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy wszystko lekko zmięknie, dodać pokrojoną zieloną cukinie i smażyć kilka minut. Podlać ok. 1-2 szklankami wody dodać kostkę rosołową, liść laurowy i 2 ziela angielskie oraz pomidory. Dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie wrzucić podsmażoną kiełbasę i doprawić. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Leczo z zieloną cukinią
Kiełbasę pokroić w półtalarki i podsmażyć.
Leczo z zieloną cukinią
Następnie podsmażyć posiekaną cebulę....
Leczo z zieloną cukinią
Do cebuli dodać paprykę pokrojoną w kostkę.
Leczo z zieloną cukinią
Dodać cukinię, wodę i pomidory, dusić do miękkości.