Sposób przygotowania:
Leczo z zieloną cukinią
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Cukinię umyć i pokroić w małą kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w półtalarki. W garnku podsmażyć kolejno kiełbasę - wyjąć ja do miseczki. Następnie wrzucić do tego samego garnka cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy wszystko lekko zmięknie, dodać pokrojoną zieloną cukinie i smażyć kilka minut. Podlać ok. 1-2 szklankami wody dodać kostkę rosołową, liść laurowy i 2 ziela angielskie oraz pomidory. Dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie wrzucić podsmażoną kiełbasę i doprawić. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.