Sposób przygotowania:
Lekka sałatka na dwa sposoby
Pierś myję i dzielę na pół. W miseczce łączę składniki marynaty, pokrywam nią dokładnie kawałki mięsa, zakrywam folią i odstawiam (nawet na całą noc) do lodówki. Na drugi dzień smażę piersi, nie dodaję już tłuszczu ponieważ jest w marynacie.
Umytą kapustę drobno szatkuję, układam na talerzu. Ogórka obieram, kroję w półplasterki, tak samo „traktuję” pomidora. Rozkładam na kapuście. Pierś kroję na dowolne kawałki i przekładam na warzywa. Posypuję ziarenkami granatu i polewam dresingiem lub dipem czosnkowym.
Składniki dresingu łączę razem, na 4 części octu balsamicznego 1 część oleju sezamowego, solę do smaku.
Dip : Czosnek przeciskam przez praskę, dodaję resztę składników i miksuję.
Umytą kapustę drobno szatkuję, układam na talerzu. Ogórka obieram, kroję w półplasterki, tak samo „traktuję” pomidora. Rozkładam na kapuście. Pierś kroję na dowolne kawałki i przekładam na warzywa. Posypuję ziarenkami granatu i polewam dresingiem lub dipem czosnkowym.
Składniki dresingu łączę razem, na 4 części octu balsamicznego 1 część oleju sezamowego, solę do smaku.
Dip : Czosnek przeciskam przez praskę, dodaję resztę składników i miksuję.
Bo
zbysiowa
Dziękuję Bo :) Zjedliśmy na kolację , obie wersje smaczne;)