Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Łosoś smażony na maśle

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .

Łosoś smażony na maśle

Składniki:

Łosoś smażony na maśle

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony na maśle
Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką (strząsnąć jej nadmiar ). Na patelni rozgrzać masło z olejem. Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny .