Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Łosoś w sosie porowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykwintne danie na rodzinne spotkanie.

Łosoś w sosie porowym

Składniki:

Łosoś w sosie porowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie porowym
Przygotowania arszy:
Cebulę dzielimy w piórka. Marchew i por kroimy w cienkie paseczki. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy warzywa, smażymy i przyprawiamy. Dodajemy śmietanę, smażymy do momentu aż woda wyparuje i odstawiamy na bok.
Przygotowanie sosu:
Rozpuszczamy masło., dodajemy pokrojone warzywa, solimy, pieprzymy i podsmażamy. Zalewamy wywarem i gotujemy 15 min. Dodajemy wino, śmietanę i gotujemy 10 min. Miksujemy. Dodajemy śmietanę i wszystko zagotowujemy. Na talerzu kładziemy arszę, na niej usmażony na maśle łosoś i zalewamy sosem.

Tagi:

sosy pory