Sposób przygotowania:
Łosoś z warzywami 2
Fasolke gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy na durszlaku i przelewamy ją zimna wodą-odstawiamy. Umyte,osuszone warzywa i grzyby kroimy w paski.Cebulę w krążki a papryczkę chili drobno siekamy. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej około 4 łyżki i wrzucamy wszystkie warzywa oraz grzyby.Solimy,pieprzymy i dodajemy sos sojowy wg.uznania,dodajemy 1/4 szklanki przegotowanej wody,mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw,od czasu do czasu przemieszając. Jak warzywa sie duszą robimy rybę. Ściagamy ostrym nożem skórę,myjemy i osuszamy ją papierowym ręcznikiem,dzielimy na dwie części.Następnie wkładamy ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.Po wierzchu smarujemy musztardą,posypujemy solą,pieprzem i drobno posiekanym szczypiorkiem oraz kropimy ją sokiem z mandarynki,przykrywamy naczynie folią aluminiową lub pokrywą.Tak samo robimy z drugą porcją łososia.Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i wkładamy łososia na 20 minut i gotowe. Wykładamy na talerz porcję warzyw i fasolkę na wierzch układamy rybę,posypujemy kiełkami i podajemy np.z ryżem :) Smacznego.
zbysiowa
edytaha
-Natka-
evita0007
gusia1000